Wat gebeurt er als je een vat jonge enthousiaste leerlingen laat brainstormen over een opdracht en hen hiervoor alle creatieve vrijheid geeft om een idee te bedenken?

Je krijgt dan een creatieve – innovatieve oplossing en er wordt een businessplan opgesteld.  GO! Internaat en basisschool KUBIK, gelegen in de Heikampstraat 37 te Maasmechelen, heeft daar duidelijk weer een primeur, want zij draagt het werkwoord ondernemen hoog in het vaandel.

Er wordt veel ingespeeld op de verschillende ondernemersthema’s. Dit schooljaar is het eindproduct en echte jobbeurs.

Enkel theorie volstaat niet. Jongeren dienen ‘aan de lijve’ te ervaren hoe ze hun talenten kunnen ontwikkelen en verdiepen, ook hoe ze moeten communiceren en samenwerken, hoe ze ‘ out of the box’ moeten leren denken en hun creativiteit aanwenden in tal van situaties.

Een van de teams heeft na het theoretisch gedeelte contact gezocht met een grote speler op de markt , namelijk EUROSCOOP te Maasmechelen. Zij moesten er niet lang over nadenken om met deze groep in zee te gaan, want zij wisten ook dat dit voor hen een potentiële win- win relatie zou zijn.

Inhoudelijk kunnen de jongeren zelf kennismaken met de verschillende job-inhouden van wat de bioscoop allemaal in petto heeft.

Ons team heeft daadwerkelijk meegedraaid in het grote complex en heeft alle taken overgenomen  van het vast personeel. Sollicitaties voor aanwerving nieuw personeel, onderhoud van het complex , het logistieke , de verkoop, de reclame , alle ingrediënten die nodig zijn om zo’n multinationale onderneming draaiende te houden. Met de werkervaring die ze daar hebben opgedaan , gaan zij zelf een kleine onderneming opstarten. Deze zal gebaseerd en uitgevoerd worden met de nodige kennis van zaken.

Als top of the bill gaan ze dan zelf nog een eigen kortfilm maken die in première gaat tijdens de KUBIK-jobbeurs op vrijdag 26 april om 15 uur. Filmliefhebber of niet? Iedereen is welkom om deze kortfilm te komen bekijken! Popcorn wordt voorzien….