Op GO! Campus Kubik in Maasmechelen is ‘ondernemerschap’ het centrale pedagogische thema. Er wordt geïnvesteerd in de talenten van de kinderen, er worden hen ondernemersskills bijgebracht en worden zo klaargestoomd om als echte ondernemers de toekomst in te gaan.

 

Elk jaar krijgt het ‘Samen Ondernemen’-project een andere invulling. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld al zelf een modeshow in elkaar gestoken, survivalprojecten ontwikkeld, taartenkalenders ontworpen en aan de man gebracht, enz….

Dit jaar werkte de jongste groep (kinderen van 2,5 tot 7 jaar) rond een mini-onderneming. Om deze jongste groep te motiveren, werd samen met hen gebrainstormed naar een product wat voor hen interessant was. Ze kwamen al snel terecht bij ‘chocolade’. En zo werden onze jongste ondernemers ‘chocolatiers’.

 

Het was de bedoeling dat zij alle ‘skills’ onder de knie kregen, van het maken van allerlei lekkers tot het verkopen en het uitbaten van een winkel. Gedurende het project maakten de kinderen kennis met echte chocolatiers en hoe zij te werk gaan in hun winkel. Ze leerden de diverse soorten chocolade ontdekken en ze maakten al verschillende lekkernijen met chocolade: van chocolademousse tot eigen pralines. Natuurlijk hoorde daar ook het nodige ‘proeven’ bij.

Jong geleerd, proeft naar meer.